середа, 11 вересня 2024 р.

Україна здійснила масштабний удар безпілотиками по території ворога

У ніч на 10 вересня українські війська провели велику серію ударів безпілотниками по території росії.



Про це розповідається у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Міністерство “оборони” (війни та терору) росії заявило, що загалом російські сили перехопили 144 українські безпілотники, зокрема 72 БпЛА над Брянською областю, 20 безпілотників над Московською областю, 14 - над Курською, 13 - над Тульською, вісім - над Бєлгородською, сім - над Калузькою, п'ять - над Воронезькою, чотири - над Липецькою, і один безпілотник над Орловською областю.

Кадри, опубліковані 10 вересня, показують наслідки удару безпілотника в Раменському, Московська область, а виконуючий обов'язки голови Раменського міського району Едуард Малишев заявив, що українські безпілотники пошкодили дві будівлі в районі.

Губернатор Московської області Андрій Воробйов заявив, що російські війська збили 14 безпілотників поблизу Подольська, Раменського, Люберець, Домодєдово та Коломни.

Голова міського округу Домодєдово Євгенія Хрустальова заявила, що уламки безпілотників перекрили ділянку Каширського шосе від Домодєдово до Москви.

Федеральне авіаційне агентство Росії «Росавіація» заявило, що ввело тимчасові обмеження в аеропортах «Внуково», «Домодєдово» та «Жуковський» під Москвою, а також обмежило роботу аеропортів у Казані (Республіка Татарстан) у зв'язку з ударами по безпілотниках.

Влада Тульської області заявила, що уламки безпілотників впали на невстановлений об'єкт паливно-енергетичного комплексу в невстановленому місці в Тульській області, але не пошкодили об'єкт.

Російські мілблогери розкритикували російську регіональну владу за твердження, що падіння «уламків» спричинило пошкодження інфраструктури під час ударів, і знову закликали російську владу дозволити російським військовим, росгвардії, прикордонникам і приватним охоронним компаніям створювати мобільні вогневі групи для відбиття атак безпілотників.

Також, крім іншого, у звіті Інституту розповідається, що росія та Китай продовжують розвивати різні напрямки військово-технічного співробітництва.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

ISW: українська операція на Курщині значно підвищила частоту обміну полоненими

Український наступ в Курську область, як видається, спричинив короткостроковий ефект у вигляді збільшення стимулів для росії брати участь в ...