пʼятниця, 27 вересня 2024 р.

ISW: російська влада сильно намагається перешкодити наданню Україні дозволу на удари по росії

Російська влада, схоже, докладає значних зусиль, щоб вплинути на західні дебати щодо дозволу Україні використовувати надану Заходом зброю для нанесення дальніх ударів по військових об'єктах на росії. Аналітики вважають, що ці зусилля росії свідчать про глибоке занепокоєння оперативним тиском, який такі удари по росії можуть спричинити на російські наступальні операції в Україні, хоча офіційні особи США все ще вагаються, чи дозволити Україні здійснювати такі удари.


Про це розповідається у звіті Інституту вивчення війни (ISW).


Газета The New York Times (NYT), посилаючись на неназваних американських чиновників, повідомила 26 вересня, що оцінки американської розвідки “применшують” ефект, який можуть мати на хід війни в Україні українські удари по росії з ракетних систем дальнього радіусу дії, наданих США, Великою Британією та Францією, через обмежену кількість такої зброї в Україні та невизначеність щодо майбутнього надання більшої кількості систем дальнього радіусу дії.

NYT зазначає, що офіційні особи в американських збройних силах та адміністрації Байдена, які підтримують зміну політики, заявили, що зброя, надана Заходом, дозволить Україні наносити удари по більш віддалених російських базах і складах боєприпасів і змусить російських військових перемістити склади боєприпасів, командні пункти, бойові вертольоти та іншу техніку за межі досяжності західних ракет, що, як зазначили офіційні особи, значно ускладнить російські шляхи постачання в Україну.

В ISW вважають: навіть невелика кількість успішних українських ударів з великої відстані може мати асиметричний вплив і спонукати російські війська перемістити значні військові та складські об'єкти за межі досяжності зброї, наданої Заходом, і далі від лінії фронту, що ускладнить російську логістику в безпосередній близькості до України.

Аналітики нагадують, що влітку 2022 року українські війська раніше провели серію ударів за допомогою систем HIMARS по російських складах боєприпасів по всій окупованій частині України, що змусило російські війська розосередити склади боєприпасів і знизило ефективність російської логістики.

“Російська влада, ймовірно, стурбована тим, як переміщення складів боєприпасів та інших критично важливих об'єктів зберігання далі від лінії фронту та за межі досяжності систем, наданих Заходом, вплине на російські наступальні можливості в Україні, і, як видається, докладає значних зусиль, щоб не допустити, щоб Захід дозволив Україні здійснити ще одну таку саму значну кампанію з нанесення ударних ударів”, - вказують в ISW.

Також у звіті Інституту йдеться, що вигоди від надання Україні дозволу на використання проти росії надані Заходом ударні системи великої дальності можуть переважати над ризиком російської відплати більше, ніж зараз вважають західні політики.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

В британській розвідці проаналізували ситуацію на фронті в Україні

Основні зусилля окупанти продовжують зосереджувати на секторі Авдіївка-Покровськ; є певні ознаки спроби активізації російських наступальних ...