четвер, 26 вересня 2024 р.

ISW: 26 вересня ані українські, ані російські війська не просунулися на Курщині

Російські та українські війська продовжують наступальні дії в Курській області, але жодна зі сторін не досягла подальшого просування в цьому районі. 


Про це розповідається у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Українські війська продовжили наземні атаки в Глушковському районі Курської області 26 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські джерела, в тому числі Міністерство “оборони” (Мінвійни) росії, стверджують, що російські війська відбили українські атаки на південь від Глушкова в районі населених пунктів Новий Путь, Веселе і Медвежье. Мінвійни росії також стверджує, що російські війська також атакували в районі Нового Путі. 25 вересня російський мілблогер заявив, що російські війська відбили українську механізовану атаку невстановленої чисельності в напрямку Веселого (на південь від Глушкова).

Українські війська продовжили атаки на українській ділянці фронту в Курській області 26 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Мінвійни росії заявило 26 вересня, що російські війська відбили українську атаку в напрямку Обухівки (на південь від Коренево). Російський мілблогер стверджував, що українські війська атакували російські позиції на околиці Любимівки (на південний схід від Коренево) 25 вересня.

Російські війська продовжили наземні атаки на українську ділянку фронту в Курській області 26 вересня, але не здобули жодних підтверджених успіхів. Російські джерела, в тому числі Мінвійни росії, стверджують, що російські війська провели штурми на південний схід від Коренево в районі населених пунктів Любимівка, Дарино, Ніколаєво-Дар'їно та на південь від Суджі в районі Плехово 25 і 26 вересня. Український Генеральний штаб повідомив, що 25 вересня російські війська завдали 15 авіаударів із застосуванням 26 планерних бомб по невстановлених цілях на території Курської області. Повідомляється, що в Курській області діють підрозділи російської 83-ї повітряно-десантної (ПДВ) бригади, 106-ї дивізії ПДВ, 56-го полку ПДВ (7-ї дивізії ПДВ), 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ [СВО]) та 810-ї бригади морської піхоти (Чорноморський флот, Південний військовий округ [ПдВО]).

Також у цьому звіті Інституту йдеться, що на Курщині намагається воювати фсб, і у неї проблеми з координацією з російськими військами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

В британській розвідці проаналізували ситуацію на фронті в Україні

Основні зусилля окупанти продовжують зосереджувати на секторі Авдіївка-Покровськ; є певні ознаки спроби активізації російських наступальних ...