пʼятницю, 22 вересня 2023 р.

ISW: українські війська повільно, але регулярно просуваються на Запоріжжі

Російські війська, що займають оборону в західній частині Запорізької області, із середини серпня не можуть запобігти поступовому, але неухильному просуванню українських військ.


Про це у своєму звіті розповідає Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вказують, що постійно спостерігають повільне, але регулярне просування українських військ у західній частині Запорізької області, незважаючи на бічне перекидання російськими військовими елементів відносно елітних підрозділів для посилення оборонних операцій у західній частині Запорізької області.

У середині серпня російські військові перекинули в район Роботиного частини 7-ї гвардійської гірничо-десантної дивізії та 76-ї гвардійської дивізії ПДВ для відбиття українських атак і, можливо, для розвантаження частин 22-ї та 45-ї окремих бригад Спецпризначенців, які контратакували українські війська на ранніх етапах контрнаступальних операцій.

На опублікованих 20 і 21 вересня геолокаційних кадрах видно, що на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова) діють підрозділи 22-ї гвардійської бригади спецпризначенців, що дає змогу припустити, що російське командування тактично перекинуло підрозділи 22-ї гвардійської бригади спецпризначенців для підтримки підрозділів ПДВ, які вже обороняються в цьому районі.

Український солдат, що обороняється на півдні України, у статті, опублікованій 21 вересня, повідомив WSJ, що російські війська, які обороняють прифронтові окопи, "поганої якості", але штурмові підрозділи, що контратакують, "сильніші".

В Інституті вказують: заяви українського солдата узгоджуються зі спостереженнями ISW, згідно з якими відносно елітні російські підрозділи спецпризначенців і ПДВ, схоже, є основними контратакувальними елементами в західній частині Запорізької області.

Також аналітики заявили, що на Запоріжжі українські війська вже діють за межами російської тришарової оборони.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...