понеділок, 23 жовтня 2023 р.

росія все більше витрачатиме на війну, - британська розвідка

Державні витрати росії все більше орієнтуються на витрати, пов'язані з війною в Україні, розповідають у розвідці Міністерства оборони Великої Британії.


У пропонованому російському бюджеті на 2024 рік заплановані витрати на оборону збільшено приблизно на 68% порівняно з витратами на 2023 рік - отже, витрати на оборону у 2024 році становитимуть близько 6% ВВП.

Видатки на освіту та охорону здоров'я, навпаки, буде заморожено на рівні асигнувань 2023 року, що означає реальне скорочення видатків у зв'язку з інфляцією.

Буде потрібно збільшити витрати на виплати та медичне обслуговування кількості, що зростає, поранених солдатів і сімей загиблих під час конфлікту.

За словами заступника міністра праці Олексія Вовченка, 17 жовтня 2023 року більше ніж половина російських військовослужбовців, які дістали важкі поранення, що потребують тривалого лікування, втратили кінцівки, до того ж кожному п'ятому знадобилася ампутація верхніх кінцівок.

Цим пораненим майже напевно знадобиться довічне медичне обслуговування.

Постійне зростання військових витратів, найімовірніше, сприятимуть зростанню інфляції в росії, вважають в британській розвідці.

Крім того, подальше збільшення військових витрат змусить російський уряд ухвалювати складні рішення про фінансування війни, що, ймовірно, посилить фінансове навантаження на російський бізнес.

Однак будь-яке істотне скорочення військових витрат у майбутньому, ймовірно, призведе до того, що в умовах санкцій російська економіка перестане відігравати дедалі важливішу роль, зазначають в розвідці Великої Британії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...