середу, 8 листопада 2023 р.

Диверсії на залізницях лишаються серйозною проблемою для російської влади

Через 17 місяців після того, як було зафіксовано перші інциденти, диверсії на російських залізницях з боку антивоєнних активістів продовжують залишатися серйозною проблемою для російської влади.

Про це розповіли в розвідці Міністерства оборони Великої Британії.

Британці вказують, що за даними незалежного російського ЗМІ "Медіазона", станом на жовтень 2023 року до суду надійшло 76 справ про диверсії на залізницях, порушених після вторгнення. До кримінальної відповідальності було притягнуто щонайменше 137 осіб, переважна більшість з яких не досягли 24-річного віку.

З початку 2023 року на ключових об'єктах залізничної інфраструктури було нанесено трафаретні написи про те, що, відповідно до Кримінального кодексу рф, за диверсію може бути призначено покарання аж до довічного позбавлення волі.

Військова логістика росії, зокрема для забезпечення війни в Україні, як і раніше, залежить від 33 тис. км залізничних шляхів.

В умовах, коли на росії заборонені практично всі способи відкритого висловлення незгоди, диверсії, як і раніше, приваблюють меншість молодих людей як спосіб протесту проти "спеціальної військової операції", вважають в британській розвідці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...