неділю, 12 листопада 2023 р.

ISW: українські війська трохи просунулися на іншому березі Херсонщини

Українські війська 12 листопада досягли незначних успіхів на східному (лівому) березі Херсонської області на тлі поточних наземних операцій.



Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).


Геолокація кадрів, опублікованих 12 листопада, показує, що українські сили зробили незначне просування вглиб селища Кринки (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від річки Дніпро).


Російські мілблогери продовжували стверджувати, що російські війська намагалися та не змогли витіснити українські війська з Кринок, і що українські війська проводять наступальні операції поблизу Пойми (10 км на південний схід від Херсона і 4 км від річки Дніпро), Піщанівки (13 км на південний схід від Херсона і 3 км від річки Дніпро) і Підстепного (17 км на схід від Херсона і 4 км від річки Дніпро).


Мілблогери стверджували, що українські сили перекинули додатковий особовий склад у район Кринки та що українські сили мають намір перерізати російські логістичні лінії та завдати удару по інфраструктурі, що з'єднує лінію російського фронту з тиловими районами в окупованому Криму, Херсонській та Запорізькій областях.


Один з мілблогерів стверджував, що українські війська просуваються до траси Е58 Олешки-Кам'янка, і висловив занепокоєння, що українські війська можуть загрожувати російським позиціям біля перехрестя Е58-Е97 на південь від лінії Пойма-Піщанівка-Підстепне.


Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що російські війська виділили відносно невелику кількість підрозділів для захисту дороги Олешки-Нова Каховка й для реагування на українські операції на східному березі, ймовірно, з метою збереження бойової потужності в рамках ширшого угруповання військ "Дніпро".


Також в Інституті вказали, що Україна посилює атаки на російські військові, логістичні та інші важливі об′єкти в тилових районах окупованої України та на росії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...