понеділок, 4 вересня 2023 р.

В ООН заявили, що поки не знайшли доказів геноциду в Україні

Голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування подій в Україні Ерік Моуз заявив 4 вересня, що комісія поки що не дійшла висновку про те, що росія здійснює геноцид в Україні.


Про це розповіли в Інституті вивчення війни у своєму звіті за 4 вересня 2023 року.

За словами Мозе, комісія має визначити наміри злочинців і виявити "необхідність" фізичного або біологічного винищення певної групи населення, щоб відповідати юридичним критеріям Конвенції про геноцид.

Моуз заявив, що комісія виявила докази великої кількості воєнних злочинів, зокрема, тортур і ударів по енергетичній інфраструктурі України, які можуть розглядатися як злочини проти людяності.

Моуз також заявив, що раніше комісія встановила, що деякі висловлювання в російських ЗМІ можуть розглядатися як підбурювання до вчинення геноциду.

Моуз зазначив, що розслідування геноциду в Україні буде продовжено.

Стаття II Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього 1948 року (Конвенція про геноцид) свідчить, що "геноцид означає будь-яку з наступних дій, скоєних із наміром знищити, повністю або частково, якусь національну, етнічну, расову або релігійну групу як таку: убивство членів групи; заподіяння серйозних тілесних або психічних ушкоджень членам групи; навмисне створення для групи умов життя, розрахованих на її повне або часткове фізичне знищення; застосування заходів, спрямованих на знищення її членів; застосування заходів, спрямованих на знищення її членів".

Стаття III свідчить, що "такі діяння підлягають покаранню: геноцид; змова з метою вчинення геноциду; пряме і публічне підбурювання до вчинення геноциду; замах на геноцид; співучасть у геноциді".

Також, крім іншого, у звіті Інституту йдеться, що українські війська розширюють прорив на Мелітопольському напрямку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...