пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

В британській розвідці проаналізували ситуацію на фронті в Україні

Основні зусилля окупанти продовжують зосереджувати на секторі Авдіївка-Покровськ; є певні ознаки спроби активізації російських наступальних операцій у Запорізькій області.

Про це говориться у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії за 11 жовтня 2024 року.

Сектор Авдіївка-Покровськ на сході України, ймовірно, залишається зоною основних зусиль росії, і протягом минулого тижня там спостерігався високий рівень російських операцій. Дуже ймовірно, як припускають в британській розвідці, росія продовжує створювати умови для наступу на Покровськ. Російські війська частково оточили віддалене місто Селидове і, найімовірніше, спробують захопити його найближчими тижнями.

У цьому ж секторі росія просунулася до центру міста Торецьк. Однак просування відбувається повільно, і російські позиції в місті є вразливими до українських контратак.

Після захоплення Вугледара на початку жовтня 2024 року російські війська лише незначно просунулися за межі міста, яке знаходиться на перетині двох ключових фронтів -- Запорізького та Донецького.

У Запорізькій області є деякі ознаки спроби активізації російських наступальних операцій у східній частині сектору: за повідомленнями, російські війська зайняли село Кам'янське, розташоване на головній дорозі Запоріжжя-Мелітополь. Ця ділянка, як вказують в британській розвідці, залишалася відносно спокійною більше року, але поки що невідомо, чи зможуть російські війська підтримувати подальші наступальні операції в цьому районі.

Також військова аналітика: https://ostannipodii.com/tags/3158/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

В британській розвідці проаналізували ситуацію на фронті в Україні

Основні зусилля окупанти продовжують зосереджувати на секторі Авдіївка-Покровськ; є певні ознаки спроби активізації російських наступальних ...