вівторок, 18 липня 2023 р.

ISW: Атака на Кримський міст позначилася на військовій логістиці

Атака на міст у Керченській протоці 17 липня, ймовірно, одразу ж позначився на російській військовій логістиці на півдні України.


Про це вказують в Інституті вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

На опублікованих 17 і 18 липня кадрах і знімках видно, що на трасі Е58 Маріуполь-Мелітополь-Херсон — основній логістичній лінії, що з'єднує росію з півднем України, — у різних точках між Маріуполем і Бердянськом, а також у Херсонській області утворилися великі затори та аварії.

Російська окупаційна влада заявила про зниження інтенсивності руху на контрольно-пропускних пунктах Крим — Херсонська область у районі Чонгара та Армянська після значних заторів у першій половині дня.

Російська окупаційна влада також оголосила про альтернативні маршрути та зупинки на них для туристів, які їдуть з окупованого Криму через окуповані Запорізьку та Донецьку області — тилові райони в зоні бойових дій — для повернення на росію.

Російська влада також оголосила про додаткові заходи щодо зменшення заторів, що утворилися, і вирішення логістичних проблем, включно з будівництвом тимчасового автомобільного мосту поруч із мостом через Керченську протоку, реконструкцією 60-кілометрової ділянки дороги між Кримом і Херсонською областю через Армянськ, а також зниженням рівня безпеки на контрольно-пропускних пунктах Керченського мосту.

18 липня російська влада знову відкрила один проліт Керченського мосту для одностороннього руху в бік росії, 15 вересня планують знову відкрити цей самий проліт для двосмугового руху, а в листопаді — весь міст.

18 липня прес-секретар кремля дмітрій пєсков заявив, що російський уряд продовжує розробляти заходи щодо посилення безпеки Керченського мосту, а російські мілблогери продовжили критикувати твердження про нездатність російських силових структур забезпечити належний захист мосту.

Також у цьому звіті американських аналітиків дається оцінка ситуації на Куп’янському напрямку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...