субота, 17 серпня 2024 р.

ISW: українські війська продовжують потроху просуватися на Курщині

Українські сили продовжили незначне просування на південний схід від Суджі 16 серпня на тлі продовження українських операцій у Курській області.


Про це у своєму звіті розповіли в Інституті вивчення війни (ISW).

Російські військові блогери стверджують, що українські сили просунулися на схід від Мирного та на південь від Спального (обидва на південний схід від Суджі), а геолокація знімків, опублікованих 15 серпня, вказує на те, що українські війська нещодавно діяли в межах Борки (на південний схід від Суджі).

Російські мілблогери стверджують, що бойові дії тривають на північ від Суджі біля Руського Поречного, на схід від Суджі біля Агронома та на південний схід від Суджі вздовж лінії Гірі-Камишне-Крупець-Спільне.

Російські мілблогери зазначають, що невеликі українські мобільні групи продовжують обмежені атаки за поточною лінією зіткнення в Курській області, а українські сили продовжують атаки біля Кореневого та на захід від Снагостя (на південь від Кореневого).

Міністерство "оборони" (війни та терору) росії заявило, що російські війська відбили українську бронетанкову атаку в напрямку Гордіївки (на південь від Кореневого) та українські атаки на захід від Анастасіївки й на південний схід від Каучука (обидва на північний схід від Кореневого і приблизно в 27 км від міжнародного кордону).

Російські мілблогери також стверджували, що російські війська завдали удару по українських силах, що діють поблизу Отруби (на південний захід від Коренево і вздовж міжнародного кордону).

Геолокація кадрів, опублікованих 15 і 16 серпня, вказує на те, що українські війська продовжують діяти на всій заявленій максимальній межі українського просування в Курській області, в тому числі поблизу Суджі.

Також у звіті ISW розповідається, що в Бєлгородській області рф українським військам не вдалося досягти такої ж оперативної несподіванки, як на Курщині.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

ISW: українська операція на Курщині значно підвищила частоту обміну полоненими

Український наступ в Курську область, як видається, спричинив короткостроковий ефект у вигляді збільшення стимулів для росії брати участь в ...