середа, 7 серпня 2024 р.

ISW: шойгу сильно перебільшив російські здобутки в Україні

Секретар Ради безпеки росії, колишній міністр "оборони" сєргєй шойгу сильно перебільшив російські успіхи в Україні із середини червня 2024 року.

6 серпня шойгу заявив, що російські війська захопили 420 квадратних кілометрів української території з 14 червня 2024 року, коли "президент" росії владімір путін виклав свої безкомпромісні вимоги щодо капітуляції України як передумови для "мирних" переговорів в Україні.

ISW виявив докази, які підтверджують, що російські війська захопили приблизно 290 квадратних кілометрів від 14 червня.

Російські війська збільшили інтенсивність своїх атак на Торецькому напрямку в ніч на 18 червня після загальної неактивності на цій ділянці фронту протягом усього 2024 року.

ISW не спостерігав великих або оперативно значущих російських здобутків на Торецькому чи Авдіївському напрямках з 14 липня, хоча російські війська досягли тактичних успіхів на цих напрямках з 14 липня.

Аналітики зазначають, що російське військове командування неодноразово перебільшувало російське територіальне просування в Україні.

Також у звіті Інституту вказується, що Мінвійни росії та місцева влада неузгоджено заявили про події в Курській області.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

ISW: українська операція на Курщині значно підвищила частоту обміну полоненими

Український наступ в Курську область, як видається, спричинив короткостроковий ефект у вигляді збільшення стимулів для росії брати участь в ...