пʼятниця, 14 червня 2024 р.

Мінвійни рф бере контроль над проросійськими нерегулярними силами

Міністерство “оборони” (війни) росії дедалі більше централізує командування й контроль над проросійськими нерегулярними силами, що з великою ймовірністю полегшить їхнє використання в наступальних операціях в Україні.

Про це розповідається в останньому звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

У лютому 2023 року Мінвійни росії створило “Добровольчий корпус”, який об'єднав понад 20 000 добровольців, резервістів, найманців і колишніх ув'язнених, які служать у численних іррегулярних підрозділах, під єдиним командуванням і контролем. З моменту створення “Добровольчого корпусу” Мінвійни рф все частіше використовує нерегулярні формування в наступальних операціях, до яких вони погано пристосовані. Російські нерегулярні формування — це переважно легкі піхотні підрозділи, які не мають інтегрованої артилерійської або повітряної підтримки, що робить їх більш крихкими, ніж російські регулярні формування.

“Тому, за останні 9 місяців російські нерегулярні формування ймовірно зазнали пропорційно більших втрат, ніж російські регулярні підрозділи”, - зазначили в британській розвідці.

Нагадаємо, росія розпочала вторгнення в Україну ще у 2014 році, а у лютому 2022 — повномасштабнеповномасштабне, відтоді прагне захопити як можна більше територій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

ISW: українська операція на Курщині значно підвищила частоту обміну полоненими

Український наступ в Курську область, як видається, спричинив короткостроковий ефект у вигляді збільшення стимулів для росії брати участь в ...