пʼятниця, 24 травня 2024 р.

ISW: путін лишається незацікавленим у змістовних переговорах

Західні ЗМІ продовжують повідомляти, що "президент" рф владімір путін зацікавлений у припиненні вогню в Україні шляхом переговорів, але риторика кремля та військові дії росії свідчать про те, що путін залишається незацікавленим у змістовних переговорах і будь-якому врегулюванні, яке б завадило йому продовжувати знищення незалежної української держави.

Про це розповідаєрозповідає Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 24 травня 2024 року.

Агентство Reuters повідомило 24 травня, що чотири російські джерела, які зараз працюють або працювали з путіним, заявили, що путін готовий вести переговори про припинення вогню, яке визнає нинішню лінію фронту, і що путін готовий представити нинішню кількість окупованої української території як російську військову перемогу для російської громадськості.

Західні ЗМІ повідомляли про подібну зацікавленість путіна у припиненні вогню або врегулюванні шляхом переговорів на основі заяв з неназваних російських джерел, які певною мірою пов'язані з путіним або кремлем, у грудні 2023 року, а також у січні та лютому 2024 року.

Західні ЗМІ цитують обмежену кількість неназваних американських і міжнародних офіційних осіб, які підтверджують, що путін висловив зацікавленість у припиненні вогню, хоча інші західні ЗМІ повідомляють, що американські джерела заперечують, що з боку росії були якісь офіційні контакти зі Сполученими Штатами з цього приводу.

В ISW звертають увагу, що кремль регулярно імітує зацікавленість у змістовних переговорах в рамках довготривалої інформаційної операції, яка має на меті переконати Захід піти на поступки щодо територіальної цілісності та суверенітету України, і незрозуміло, чи просувають ці зусилля неназвані російські джерела, які спілкуються із західними ЗМІ, чи точно відображають інтереси та погляди путіна.

ISW не може визначити правдивість тверджень російських джерел щодо намірів путіна, і ці приватні анонімні заяви різко контрастують із офіційною публічною риторикою та діями росії.

путін і кремль помітно посилили свою експансіоністську риторику щодо України з грудня 2023 року і все частіше вказують на те, що росія має намір завоювати більше території в Україні та прагне повністю знищити українську державність та ідентичність.

Протягом останніх місяців російські війська проводили наступальні операції, спрямовані на досягнення оперативно значущих успіхів і руйнування лінії фронту, відкрили новий фронт у Харківській області (на яку росія не претендувала через незаконну анексію) і намагалися завдати довгострокової шкоди українській боєздатності та економічному потенціалу за допомогою регулярних широкомасштабних ракетних і безпілотних ударів.

“Ці військові операції свідчать про те, що кремль більше зацікавлений у досягненні своєї довгострокової мети - максималістської перемоги в Україні, ніж у будь-якому врегулюванні, яке б негайно зупинило фронт на тій ділянці, де він знаходиться зараз”, - констатують в ISW.

Також аналітики у цьому звіті повідомлялиповідомляли, що припинення вогню не заважає росії відновити свою наступальну кампанію зі знищення української державності, і країна-агресор використовуватиме будь-яке припинення вогню для підготовки до майбутніх наступальних операцій в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

ISW: українська операція на Курщині значно підвищила частоту обміну полоненими

Український наступ в Курську область, як видається, спричинив короткостроковий ефект у вигляді збільшення стимулів для росії брати участь в ...