вівторок, 27 лютого 2024 р.

Втрата росією А-50. В британській розвідці оцінили наслідки

В Міністерстві оборони Великої Британії, посилаючись на свою розвідку, оцінили втрату росією свого літака далекого радіолокаційного виявлення.


23 лютого 2024 року на південь від Азовського моря, над російською територією Краснодару, майже напевно ракетою класу "земля-повітря" був знищений російський літак A-50U MAINSTAY D, який виконував завдання на південь від Азовського моря. Існує невелика ймовірність того, що росіяни ненавмисно збили свій власний літак, намагаючись його захистити.

Це вже другий знищений А-50 за останні кілька місяців. росія почала використовувати літаки А-50 над Азовським морем лише в листопаді 2023 року. 14 січня 2024 року Україна успішно збила А-50 в цьому районі. Це змусило російське керівництво розглянути більш безпечні райони для польотів літаків. Цей останній успіх України продемонстрував постійну нездатність росії захистити високовартісні повітряні засоби. Це ставить під сумнів ефективність російських авіаційних планувальників.

Російські військово-повітряні сили зможуть покрити негайну втрату А-50, оскільки у них залишилось ще сім справних літаків. Проте, як вказують в британській розвідці, втрата двох досвідчених спеціалізованих екіпажів за кілька місяців, швидше за все, призведе до подальшого напруження і бойової втоми сил, що залишилися, якщо вони хочуть підтримувати постійні операції.

“Цілком ймовірно, що російські військово-повітряні сили знову розглядатимуть інші місця базування, але Україна демонструє здатність до швидкої адаптації та продовжує становити загрозу”, - вважають в Міноборони Великої Британії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...