вівторок, 9 січня 2024 р.

ISW: на Харківщині росіяни наразі можуть провести лише дії для відволікання українських військ

Російські джерела відроджують давні заклики до широкомасштабної російської наступальної операції в Харківській області з метою створення "буферної зони" з Бєлгородською областю, попри ймовірну нездатність російських військових провести операцію із захоплення значної території в Харківській області в найближчій перспективі.


Про це розповідається у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Речник кремля дмітрій пєсков заявив 9 січня, що російські війська зроблять все, щоб не допустити обстрілів українських позицій у Бєлгородській області.

Російські джерела скористалися коментарем пєскова, щоб закликати російські війська створити "буферну зону" глибиною до 15 кілометрів у Харківській області, щоб відтіснити українські РСЗВ й артилерію від міжнародного кордону з Бєлгородською областю.

В ISW нагадують, що російські ультранаціоналісти регулярно закликали до подібної операції влітку 2023 року на тлі широкого невдоволення обмеженими транскордонними рейдами проукраїнських сил у Бєлгородську область.

Російське вторгнення на 15 кілометрів у глибину та кілька сотень кілометрів у ширину було б масштабною оперативною операцією, яка вимагала б угруповання сил, набагато більшого й значно краще забезпеченого ресурсами, ніж те, що російські війська зараз зосереджені вздовж усього міжнародного кордону з Україною, і найменше — в Бєлгородській області.

ISW вже оцінював, що російські війська можуть активізувати зусилля із захоплення Куп'янська Харківської області протягом найближчих тижнів, і що російське угруповання на Куп'янському напрямку виглядає більш пристосованим для проведення інтенсивних наступальних дій, ніж деінде в Україні або вздовж міжнародного кордону.

Аналітики припускають, що ймовірно російські військові наразі здатні провести лише тактичні дії в Харківській області з Бєлгородської області, які, щонайбільше, слугуватимуть для того, щоб відволікти та зафіксувати українські сили від можливих російських оперативних зусиль на Куп'янському напрямку.

Також у звіті Інституту вказується, що більшість росіян підтримують вторгнення в Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...