четвер, 21 грудня 2023 р.

ISW: кремль вже відходить від своєї інформаційної операції "Україна відмовляється від переговорів"

Речник кремля дмітрій пєсков прямо заявив, що кремль не зацікавлений у переговорах з Україною, що свідчить про те, що кремль відходить від своєї інформаційної операції, спрямованої на імітацію зацікавленості у переговорах.


Про це сказано у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

пєсков відповів 20 грудня на запитання про заяву президента України Володимира Зеленського від 19 грудня про те, що питання переговорів з росією наразі "неактуальне", заявивши, що кремль неодноразово говорив про відсутність "основи" або "фундаменту" для переговорів з Україною.

Речник кремля також заявив, що "передумови" для переговорів відсутні, ймовірно, маючи на увазі незмінні максималістські цілі росії в Україні, які рівнозначні повній капітуляції України та Заходу.

ISW вже давно оцінює, що кремль не має наміру вести серйозні переговори з Україною або Заходом у дусі доброї волі.

Раніше кремль просував інформаційні операції, імітуючи зацікавленість у переговорах з Україною, щоб виставити себе відповідальною стороною та звинуватити Україну у відмові від "розумних" російських переговорів, але, схоже, кремль відходить від цієї інформаційної операції, як і припускав ISW 15 грудня.

Також у звіті Інституту йдеться:

  • Глава підконтрольної кремлю російської православної церкви патріарх кірілл зробив низку антимігрантських і ксенофобських заяв, які прямо суперечать зусиллям президента росії владіміра путіна, спрямованим на відновлення інклюзивної ідеології "русского мира".
  • У ніч з 19 на 20 грудня російські війська здійснили чергову серію безпілотних і ракетних ударів по Україні.
  • Підконтрольний Міністерству "оборони" росії "Африканський корпус" оголосив про набір колишніх і нинішніх співробітників "групи вагнера" та людей з бойовим досвідом у війні в Україні.
  • Прем'єр-міністр росії міхаіл мішустін обговорив двостороннє економічне співробітництво з президентом Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні 20 грудня.
  • Повідомляється, що Московський державний університет закриває магістерську програму з "інформаційної та гібридної війни", яка мала на меті навчити студентів створювати інформаційні операції та вести гібридну війну, що викликало обурення з боку російського пропагандиста владіміра соловйова.
  • кремль продовжує висувати умови для створення видимості легітимності майбутніх президентських виборів у березні 2024 року.
  • Російські війська здійснили підтверджене просування на північ від Бахмута та продовжили позиційні зустрічі вздовж усієї лінії зіткнення.
  • Російські чиновники вручили військові повістки мігрантам під час церемонії натуралізації 20 грудня в рамках постійних зусиль, спрямованих на криптомобілізацію натуралізованих мігрантів і заспокоєння російської ультранаціоналістичної спільноти.
  • Російська окупаційна адміністрація продовжує використовувати освітні організації для сприяння тимчасовій депортації українців до росії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...