пʼятницю, 27 січня 2023 р.

Між пригожиним та гіркіним виникла сварка

Нещодавня сварка між фінансистом "групи вагнера" євгеном пригожиним і колишнім російським офіцером ігорем гіркіним відкриває нову сферу для конкуренції між російськими націоналістичними групами за політичний вплив у росії на тлі російських військових невдач в Україні.


- карта Міноборони Великобританії.

У зведенні Інституту за 26 січня також йдеться наступне:

  • 26 січня російські війська завдали чергової серії ракетних і безпілотних ударів по території України.
  • Президент росії владімір путін продовжив кампанію проти критичних та опозиційних думок, обрушившись на кілька великих опозиційних ЗМІ.
  • Міністерство фінансів США оголосило про введення нових санкцій проти глобальної мережі підтримки "групи вагнера", імовірно, у відповідь на відновлення зусиль "групи вагнера" з активізації своєї діяльності за межами України.
  • Російські джерела стверджують, що українські війська відновили контрнаступальні операції в районі Кремінної.
  • Російські сили продовжили наземні атаки в районі Бахмута, на західній околиці Донецька та в районі Вугледара.
  • Українські офіційні особи повідомили, що російські сили в Запорізькій області не проводять наступальних операцій у тому обсязі та масштабі, які необхідні для повномасштабного наступу.
  • Російські мілблогери стверджували, що російські сили продовжують проводити обмежені та локалізовані наземні атаки в Запорізькій області.
  • "Група вагнера", ймовірно, зазнала значних втрат під час затяжних наступальних операцій на сході України протягом останніх кількох місяців.
  • За повідомленнями, російська окупаційна влада продовжує "націоналізувати" майно й закривати культові споруди, що належать українським євангельсько-баптистським християнським громадам в окупованій Запорізькій області, намагаючись затвердити пов'язану з Кремлем православну церкву Московського патріархату як домінанантну віру в регіоні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Втрата росією А-50. В британській розвідці оцінили наслідки

В Міністерстві оборони Великої Британії, посилаючись на свою розвідку, оцінили втрату росією свого літака далекого радіолокаційного виявлення.