пʼятницю, 20 січня 2023 р.

Встановлення ППО на дахах у москві є інформаційною операцією кремля

кремль, ймовірно, активізує свої зусилля з представлення вторгнення росії в Україну як екзистенціальної війни, щоб створити інформаційні умови для затяжної війни в Україні.


Про це йдеться у звіті Інституту дослідження війни (ISW)

19 і 20 січня в російських і соціальних мережах поширилися зображення, на яких видно, як російські чиновники встановлюють системи ППО на даху будівлі Міністерства оборони росії в москві та в інших районах міста.

Прессекретар кремля дмітрій пєсков відмовився коментувати ці зображення, а депутат Державної Думи Євген Лебедєв назвав їх фальшивими.

Деякі російські мілблогери відреагували на ці зображення із задоволенням, що жителі москви нарешті дізнаються, що росія втягнута у "важку війну" в Україні.

кремль, імовірно, розмістив системи ППО в москві, щоб створити провокаційні зображення, які б представляли війну більш загрозливою для російської громадськості. Однак малоймовірно, що кремль вважає, що Україна буде націлена на москву, і, найімовірніше, він затіяв цю показну гру, щоб підтримати активізацію інформаційних операцій з підготовки внутрішнього інформаційного простору росії до затяжної війни в Україні та подальших жертв.

Ця демонстрація також, імовірно, є частиною інформаційної операції з контекстуалізації війни в Україні, що зароджується, в російському міфі про Велику Вітчизняну війну, яка, імовірно, покликана посилити російську підтримку військових зусиль і подальшу мобілізацію через абсурдне представлення України як такої, що загрожує москві та решті російської глибинки, подібно до того, як це робила нацистська Німеччина під час свого вторгнення до Радянського Союзу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...