субота, 14 вересня 2024 р.

ISW: українська операція на Курщині значно підвищила частоту обміну полоненими

Український наступ в Курську область, як видається, спричинив короткостроковий ефект у вигляді збільшення стимулів для росії брати участь в обміні військовополоненими.


Про це говориться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

14 вересня Україна й росія провели обмін військовополоненими - третій обмін з моменту українського проникнення в Курську область.

Українські офіційні особи повідомили, що росія повернула Україні 103 полонених, включаючи українських військовослужбовців, які захищали металургійний комбінат "Азовсталь" у Маріуполі на початку 2022 року, військовослужбовців Національної поліції, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту України та інших українських військовослужбовців.

Міністерство "оборони" росії заявило 14 вересня, що Україна повернула росії 103 особи, яких українські сили захопили в Курській області.

Російські джерела припустили, що повернуті російські полонені були військовослужбовцями строкової служби.

Обмін військовополоненими безпосередньо слідує за аналогічним обміном, який росія та Україна провели 13 вересня, під час якого вони повернули по 49 в'язнів з кожної сторони.

Українські офіційні особи неодноразово підкреслювали, що наступ під Курськом посилило переговорний потенціал України щодо обміну полоненими з росією, після того, як кремль послідовно відкидав спроби України вести переговори про обмін полоненими.

В ISW відмічають: частота обмінів полоненими між Україною та росією значно зросла після проникнення українських військ у Курську область 6 серпня, коли обидві сторони обміняли загалом по 267 полонених під час трьох окремих обмінів. У період з 1 січня по 6 серпня 2024 року росія та Україна провели лише три інші обміни полоненими, які охопили приблизно 405 українських військовополонених та 423 російських військовополонених.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

ISW: українська операція на Курщині значно підвищила частоту обміну полоненими

Український наступ в Курську область, як видається, спричинив короткостроковий ефект у вигляді збільшення стимулів для росії брати участь в ...