понеділок, 22 квітня 2024 р.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед кремлем і далеко від фронту.


Про це розповідається у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

Вказується, що чоловік відомого російського впливового діяча Олени Бліновської приєднався до військової кампанії збройних сил росії в Україні, намагаючись не допустити, щоб Бліновська потрапила до в'язниці за звинуваченням в ухиленні від сплати податків. 16 квітня 2024 року чоловік Бліновської, Олексій Бліновський, був сфотографований під час служби у спеціально створений підрозділ збройних сил росії, відомій як "Барс Каскад", поблизу України.

За повідомленнями, цей підрозділ був створений заступником голови Державної думи росії з питань оборони Дмитром Сабліним. Підрозділ переважно бере участь в операціях безпілотних літальних апаратів, як правило, далеко від лінії фронту. Підрозділ діє з жовтня 2022 року, до його складу увійшли щонайменше 10 членів партії "єдина росія", а також сини кремлівських високопосадовців. Як повідомляється, зарахованим VIP-персонам надається охорона.

В британській розвідці зазначають: зарахування до "Барс Каскад", ймовірно, дозволяє представникам російської еліти обійти законодавчі вимоги російської військової служби з гарантованою безпекою та потенційно вислужитися перед кремлем. Водночас, випадок з Бліновським є першим зафіксованим випадком, коли людина вступила до підрозділу, щоб допомогти члену сім'ї уникнути в'язниці.

Раніше в Міноборони Великої Британії розповідали про спосіб, за яким жителі москви можуть уникнути перебування на передовій в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...