пʼятницю, 22 грудня 2023 р.

Розпочалася підготовка відпоавки перших 18 F-16 до України

Уряд Нідерландів прийняв рішення розпочати підготовку перших винищувачів F-16 для довгоочікуваної передачі Україні.




Про це у соцмережах повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, під час якої подякував уряду Нідерландів за рішення розпочати підготовку перших 18 винищувачів F-16 для передачі Україні", - йдеться в повідомленні.

Зеленський розповів, що також подякував Нідерландам за активну підтримку початку переговорів про вступ України до Євросоюзу та наголосив на важливості якнайшвидшого надання Україні довгострокової допомоги ЄС на 50 млрд євро.

Окрім цього, Зеленський та Рютте обговорили розвиток подій на фронті, ситуацію в Чорному морі та поточні військові потреби України, включно з артилерією, безпілотниками та засобами протиповітряної оборони.

"Ми домовилися продовжити нашу спільну роботу над гарантіями безпеки відповідно до вільнюської декларації G7. Також обговорили наступну зустріч радників щодо Формули миру та зусилля з подальшої консолідації міжнародної підтримки українського бачення справедливого миру", - додав Зеленський.

Поки Україна чекає на F-16, цього ж дня російські війська втратили одразу три бомбардувальника Су-34 на Південному напрямку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...