суботу, 12 серпня 2023 р.

Окупанти перекинули десантників з Херсонщини на Запоріжжя, - британська розвідка

 


Про це розповідається у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

росія, ймовірно, перекинула підрозділи Повітряно-десантних військ (ПДВ) із Херсонської області в район Оріхова Запорізької області, де тривають запеклі бої.  58-та загальновійськова армія (58 ЗВА) веде бойові дії проти українських військ із 4 червня 2023 року.

Уже 11 липня 2023 р. тодішнього командувача 58-ї ЗВА відсторонили від посади, ймовірно, почасти через те, що він наполягав на необхідності звільнення своїх частин.

За наявними даними, 70-й і 71-й мотострілецькі полки зіткнулися з особливо сильним виснаженням особового складу та важкими боями на передовій.

Британці припускають: існує реальна можливість того, що прибуття VDV дасть змогу, нарешті, вивести частини цих полків на відпочинок і відновлення.

Однак передислокація, найімовірніше, призведе до послаблення російської оборони біля східного берега Дніпра, де вона дедалі частіше зазнає нападів українських десантів, зазначили в британській розвідці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...