четвер, 5 січня 2023 р.

Більшість російських втрат припадає на чмобіків

Мобілізовані російські військовослужбовці, ймовірно, продовжують становити більшу частину втрат серед російських окупаційних військв Україні.


Про це говориться в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російська служба Бі-бі-сі повідомила 2 січня, що підтвердила дані з відкритих джерел про особи 538 мобілізованих російських військовослужбовців, загиблих в Україні. Видання зазначило, що реальні втрати серед мобілізованих російських військовослужбовців можуть бути набагато вищими, оскільки в багатьох звітах про російських солдатів, загиблих в Україні з жовтня 2022 року, не зазначено статусу військовослужбовців.

9 грудня 2022 року ISW повідомила, що триваюче розслідування російською службою Бі-бі-сі з відкритих джерел щодо особистостей підтверджених російських загиблих спільно з незалежним російським виданням "Медіазона" виявило більше ніж 400 мобілізованих російських військовослужбовців, загиблих в Україні.

Російська служба Бі-бі-бі-сі зазначила, що більше ніж 100 підтверджених російських мобілізованих військовослужбовців, загиблих в Україні від початку грудня 2022 року, не враховують велику кількість мобілізованих військовослужбовців, загиблих унаслідок українського удару по Иакіївці 31 грудня.

Розбивка підтверджених мобілізованих військовослужбовців, загиблих в Україні, показує, що деякі російські області представлені надто широко, що збігається з даними Російської служби Бі-бі-сі за всіма підтвердженими російськими військовослужбовцями, які загинули в Україні.

За оцінкою ISW, надмірна представленість деяких російських областей у цифрах втрат частково є результатом зусиль росії з формування сил, які були зосереджені на конкретних російських регіонах.

Брак професійних солдатів у бойових операціях, погана підготовка та неувага російських командирів до життя мобілізованого російського персоналу також можуть пояснювати нещодавнє переважання мобілізованого персоналу в підтверджених цифрах російських втрат в Україні, зазначили аналітики.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...