суботу, 3 грудня 2022 р.

Значна частина росіян підтримують загарбницьку війну

Дані “незалежних” російських опитувань показують, що громадяни росії, як і раніше, підтримують воєнні дії росії в Україні, незважаючи на зростання втоми від війни за останні 6 місяців. Про це розповіли в Інституті дослідження війни у звіті за 3 грудня 2022 року.

“Незалежна” російська дослідницька організація "Левада-Центр" виявила, що 74 відсотки росіян підтримують дії російських військ у війні в Україні в листопадовому опитуванні, опублікованому 2 грудня.

Це опитування показало, що 42 відсотки респондентів "рішуче підтримують" і 32 відсотки "певною мірою підтримують" дії російських військ в Україні.

Опитування також засвідчило, що тільки 41 відсоток респондентів виступають за продовження воєнних дій росії в Україні, тоді як 53 відсотки вважають, що росія має розпочати мирні переговори.

Опитування Левада-Центру з липня по листопад 2022 року показують невелику, але послідовну ерозію підтримки війни серед росіян.

Результати "Левада-Центру" схожі з даними листопадового внутрішнього опитування, проведеного на замовлення кремля, згідно з яким 55 відсотків росіян виступають за мирні переговори з Україною і тільки 25 відсотків — за продовження війни.

Обидва опитування показують, що все менша, але все ще значна частина російських громадян підтримує продовження війни в Україні, незважаючи на військові невдачі Росії, і навіть відчуває ентузіазм із цього приводу.

Аналітики вважають, що при збереженні нинішніх тенденцій моральна й політична підтримка війни з часом, ймовірно, ще більше знизиться. Що довше війна продовжуватиме приносити російські втрати, в той час як українські війська набиратимуть силу, то більше соціально-політична динаміка обертатиметься проти Кремля.

Оперативна пауза під прикриттям мирних переговорів могла б послабити зростання політичного тиску на кремль і дозволити росії відновити свої сили для подальшого відновлення наступальних операцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...