вівторок, 29 листопада 2022 р.

6 російським військовим повідомлено підозру за безчинства на Київщині

Заочно повідомлено підозру одним з багатьох військових окупаційних військ, які грабували місцевих мешканців Богданівки.


Про це розповіли в пресслужбі Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, у березні 2022 року під час тимчасової окупації села Богданівка на Київщині, російські солдати жорстоко поводилися з цивільним населенням, погрожуючи зброєю та застосовуючи силу. Вони грабували їх майно – побутову техніку, гаджети, ювелірні вироби, антикваріат, білизну, предмети гігієни та парфуми. Також окупанти забирали у місцевих мешканців гроші, продукти харчування, алкоголь.

Відступаючи у складі своїх підрозділів, внаслідок тиску Збройних Сил України наприкінці березня вони вивезли награбоване на територію рф.

Встановлено та повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни шістьом військовослужбовцям РФ (ч. 1. ст. 438 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу працівників Департаменту забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами, Нацполіції України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Втрата росією А-50. В британській розвідці оцінили наслідки

В Міністерстві оборони Великої Британії, посилаючись на свою розвідку, оцінили втрату росією свого літака далекого радіолокаційного виявлення.