суботу, 30 липня 2022 р.

Катування українського полоненого розслідується

Здійснюється розслідування чергове наджорстоке звірство російської армії щодо полонених.


Як повідомили в Офісі генпрокурора України, прокурори Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, негайно розпочали досудове розслідування. Його здійснюватиме Головне слідче управління Служби безпеки України. Паралельно прокурорами були надіслані термінові запити до Служби зовнішньої розвідки та Головного управління розвідки Міністерства оборони, надані відповідні доручення оперативним підрозділам Національної поліції та Служби безпеки України з метою встановлення всіх обставин події та причетних осіб.

Новопризначений генпрокурор зазначив, що наджорстокі звірства стали візитівкою російської армії. Катування та жорстоке поводження з цивільними особами та військовополоненими є одним з найпоширеніших видів воєнних злочинів, які вчиняють російські військові на нашій землі.

“Однак останній випадок, відео якого широко поширювалося у соціальних мережах, перевищив своєю жорстокістю всі межі людської уяви. Ми побачили нелюдське поводження з військовополоненим у формі Збройних Сил України з боку окупантів від якого здригнулися навіть прокурори та слідчі, які мають досвід розслідування жорстоких вбивств та катувань”, - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, було оприлюднено відео, зняте російськими виродками, на якому ці потвори зв’язали українського військовополоненого, відрізали йому геніталії та застрелили.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Втрата росією А-50. В британській розвідці оцінили наслідки

В Міністерстві оборони Великої Британії, посилаючись на свою розвідку, оцінили втрату росією свого літака далекого радіолокаційного виявлення.