неділю, 19 червня 2022 р.

Прокуратура розслідує наслідки ракетного удару по Дніпропетровщині

Здійснюється досудове розслідування щодо ракетного удару по нафтобазі у Новомосковському районі, внаслідок чого загинули дві людини та 12 постраждали.


Про це повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

За даними слідства, увечері 18 червня російські військові здійснили ракетний обстріл нафтобази Новомосковського району Дніпропетровщини. Внаслідок ворожого обстрілу 11 громадян отримали тілесні ушкодження та опіки, один з них помер у лікарні. Виникло займання резервуарів з нафтопродуктами.

На ранок, під час ліквідації пожежі, відбувся вибух одного з резервуарів – загинув рятувальник та ще двох людей госпіталізовано до лікарні.

Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.

За процесуального керівництва Новомосковської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

В прокуратурі підкреслили, що вчинені росією дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Раніше голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомляв, що в нафтобазу влучили три ракети, виникла сильна пожежа.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...