середу, 19 квітня 2023 р.

Фейки - елемент стратегії росії

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська держава систематично використовує інформаційні операції як основний елемент своєї стратегії.

Про це розповіли в розвідці Міністерства оборони Великобританії.

росія створила безліч каналів і підконтрольних джерел для поширення дезінформації: навмисного створення й поширення неправдивої або маніпульованої інформації.

Одним з компонентів російської дезінформації є "відмивання наративів", коли росія просуває інформацію від підконтрольних або неперевірених джерел у соціальних мережах, яка потім проникає в основні або державні російські ЗМІ.

Мета цього - затуманити джерело інформації, щоб російській державі було легше дистанціюватися від повідомлення. Потім вона просуває фрагменти оповіді, що вводять в оману, приховуючи при цьому свої корисливі інтереси.

Російські державні актори представляють маніпульовані наративи як організованими, так і опортуністичними способами. Їхні нинішні пріоритети майже напевно включають дискредитацію українського уряду та скорочення міжнародної підтримки України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...