неділю, 9 жовтня 2022 р.

Черговий удар по мирних мешканцях Запоріжжя

Вночі рашисти масово вдарили ракетами по житлових будинках мирних мешканців Запоріжжя.


Як розповіли в Офісі генпрокурора, за даними слідства, у ніч на 9 жовтня 2022 року військовослужбовці країни-агресора знову здійснили обстріл мирного наслення Запоріжжя. Наразі відомо про 12 загиблих та близько 50 поранених. Серед постраждалих, як мінімум шестеро дітей.

Внаслідок обстрілу частково зруйновані багатоповерхові житлові будинки: вибиті вікна, пошкоджені балкони, дахи, прибудинкова територія разом з припаркованими автівками. В одному з них не стало цілого під'їзду.

Зазнали руйнувань приватні домоволодіння. Уражено об’єкти інфраструктури.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Тривають першочергові слідчі дії, працюють екстрені та рятувальні служби, інформація щодо постраждалих уточнюється.

Цей терористичний акт росія здійснили за допомогою кількох типів ракет. Удари по було завдано з тимчасово окупованих територій – з районів Мелітополя та Бердянська. Випущено чотири крилаті ракети Х-22 (із Ту-22М3) та дві керовані авіаційні ракети Х-59 (із Су-35). Крім того, противник завдав ракетного удару зенітними ракетами із ЗРК С-300 — випущено близько 16 ракет по цивільній інфраструктурі міста та житлових кварталах.

А внаслідок ракетного удару по Запоріжжю 6 жовтня загинуло 20 українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Втрата росією А-50. В британській розвідці оцінили наслідки

В Міністерстві оборони Великої Британії, посилаючись на свою розвідку, оцінили втрату росією свого літака далекого радіолокаційного виявлення.