середу, 5 жовтня 2022 р.

Путлєр знайшов “цапів-відбувайлів” за провали “часткової мобілізації”

Внутрішня критика, що зростає, "часткової мобілізації" на росії, ймовірно, змушує путіна зробити цапом-відбувайлом російське Міністерство “оборони” (Міннападу) і, зокрема, міністра оборони сергія шойгу.


Про це розповіли в Інституті вивчення війни.

Указом від 5 жовтня путін відтермінував мобілізацію для всіх студентів, включаючи студентів-заочників та магістрів. Він заявив російським ЗМІ, що через те, що "Міністерство оборони не внесло своєчасно зміни до нормативно-правової бази щодо переліку осіб, які не підлягають мобілізації, необхідно внести корективи".

Ця пряма критика Міннападу є також непрямою критикою шойгу, якого путін, схоже, намагається зробити відповідальним за провали путінського вторгнення в Україну.

Голова комітету з питань оборони Державної думи росії генерал-полковник у відставці Андрій Картаполов також розкритикував Міннападу на російському державному телебаченні 5 жовтня. картаполов заявив, що всі росіяни знають, що Міннападу бреше та має зупинитися, але це повідомлення не доходить до "окремих керівників", що є ще одним уколом на адресу шойгу. Один російський мілблогер заявив, що коментарі картаполова демонструють, що шойгу незабаром буде "знесено" і "визнано головним винуватцем" військових невдач росії. Мілблогер нагадав своїм читачам, що саме Міннападу рф та його глава зробили "неоціненний та величезний внесок у те, що ми зараз опинилися на межі військово-політичної катастрофи".

Інший мілблогер захистив фінансиста ПВК “Вагнера” євгена пригожина та главу Чечні рамзана кадирова за критику Міннападу, аплодуючи їм за те, що вони просувають необхідні зміни. Заява кадирова про те, що путін присвоїв йому звання генерал-полковника, також свідчить про те, що путін бажає заспокоїти силовиків, які постійно критикують керівництво Міннападу.

путін, швидше за все, буде утримуватися від звільнення шойгу стільки, скільки зможе, щоб продовжувати звинувачувати шойгу у військових невдачах, що тривають, і нарощувати підтримку серед інших фракцій. Наступник шойгу повинен буде взяти на себе відповідальність за невдачі, які відбудуться після початку його перебування на посаді. путін вже працює над тим, щоб покращити свою підтримку серед націоналістичних блогерів та силовиків, таких як пригожин та кадиров.

Прес-гнида кремля дмитро пєсков 5 жовтня заявив журналістам, що пригожин "робить великий внесок у межах своїх можливостей" у зусилля в Росії та Україні, і відмовився відповідати на питання, пов'язані з критикою пригожина на адресу урядовців.

Один з мілблогерів підкреслив 5 жовтня, що путін "регулярно приймає військових кореспондентів, уважно читає їхні репортажі, ставить правильні запитання та отримує об'єктивні відповіді", неявно протиставляючи ці відносини нечесному, на думку мілблогерів, способу, в який Міннападу взаємодіє з путіним.

Джерело: understandingwar.org

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Російська провладна еліта може уникати відправлення на фронт, - британська розвідка

Створений депутатом Держдуми рф військовий підрозділ "Барс Каскад" дозволяє представникам російської еліти відслужитися перед крем...